UKK


Mitä Krown on?

Krown tuotteet on kehitetty korroosion estämiseksi ja pysäyttämiseksi kaikissa ajoneuvoissa ja tuotantolaitteissa. Krownin korroosionestoaine on vaseliinipohjainen. Krownin korroosiosuoja on:

  • ympäristöystävällinen
  • liuotinvapaa ja myrkytön
  • syttymätön (erittäin korkea syttymispiste)
  • Ei reagoi kemiallisesti
  • Syövyttämätön
  • Voidaan käyttää kaikissa sääolosuhteissa
  • takaa pitkäaikaisen suojan (pysyy kauan aktiivisena)

Tippuuko aine? Miksi ja kuinka kauan?

Toimivan korroosiosuoja-aineen on pystyttävä tunkeutumaan sinne, minne vesi ja kosteuskin pääsevät, koska kosteus on yleisimpiä syitä ruostevaurioihin. Korroosiokäsittelyn jälkeen ainetta tippuu pinnoista noin 24-28 tunnin ajan – varsinkin helmakoteloiden reunoista, takaluukusta ja puskureista. Tämä ei ole millään tavalla haitallista ympäristölle tai sinulle itsellesi. Ylimääräisen aineen voi pyyhkäistä autosta kankaalla tai puhtaalla paperilla.
 
Mitä jos ainetta tippuu pihan sisäänajotielle tai autotallin lattialle?
 
Asfalttipinnoista tahrat lähtevät itsestään parissa viikossa. Betoni- tai sepelipinnoista aineen voi poistaa öljyyn tehoavalla kivipintojen puhdistukseen tarkoitetulla aineella. Kyseisillä aineilla poistat tahrat vaivattomasti.
 
Miten suoja-aine tehoaa?
 
Krown T40 korroosionestoaine tunkeutuu ruiskutettaessa vaikeimpiinkin rakoihin ja koloihin, kuten hitsaus-, ja pistehitsaussaumoihin. Tullessaan kosketukseen metallipinojen kanssa Krownin korroosiosuoja-aine aktivoituu ja alkaa suojaamaan pintaa. Suoja pysyy aktiivisena kaikissa sääolosuhteissa muodostaen metallin pintaan kestävän suojakerroksen.
 
Milloin on paras aika viedä auto korroosionestokäsittelyyn?
 
Paras aika käsittelyyn on heti, jos autollesi ei koskaan ole tehty ruosteenestokäsittelyä. Korroosio kiihtyy aina keväällä ja alkukesällä, jolloin lämpötilat vaihtelevat eniten. Krownin käsittelyllä takaamme autollesi ympärivuotisen korroosiosuojan riippumatta siitä, minä vuodenaikana käsittely tehdään.
 
Eikö autoja suojata tehtaalla?
 
Jotkut autontuottajat suojaavat enemmän kuin toiset, mutta korroosiosuoja häviää metallin kuumentuessa hitsausprosesseissa, joita nykyautojen valmistuksessa suoritetaan noin 2000. Jokainen hitsaussauma on mahdollinen alku korroosiolle. Krownin korroosio tukee myös korin turvallisuutta.
 
Miten käsittelyn tarpeessa olevat paikat löydetään?
 
Krownin teknikoiden on osallistuttava täydennyskoulutukseen vuosittain säilyttääkseen lisenssinsä. Koulutuksessa käydään mm. läpi autoalan uusimmat trendit ja käsittelymenetelmät. Valmennus perehdyttää teknikot käsittelymenetelmiin perinpohjaisesti ja koulutus takaa täydellisen käsittelyn kaikille ajoneuvoille. Krown on alansa ainoa vastaavaa valmennusohjelmaa käyttävä yritys.
 
Miten Krown eroaa muista korroosionestoaineista?
 
Perinteisesti ruostesuoja-aineisiin käytetään pien kaltaisia voitelumassoja, jotka on tarkoitettu ruostevaurion korjaamiseen. Näillä aineilla käsitellyt pinnat näyttävät hyvältä, mutta eivät riitä kestäväksi ruostesuojaksi. Ne eivät esimerkiksi suojaa mekaanisilta vaurioilta, jotka saattavat aiheuttaa rakoilua. Rakoihin kertyvä kosteus puolestaan edesauttaa ruosteen muodostumista suojakerroksen alle. Näin voitelumassan avulla saavutettu suojakerros pikemminkin edistää ruosteen muodostumista kuin estää sitä.

Krownin korroosiosuoja on itsestään korjautuva. Sen vaikutus pysyy aktiivisena ja kosteutta hylkivänä. Suosittelemme suojakerroksen uusimista vähintään kahden vuoden välein, jotta suoja pysyisi tehokkaana. Krown suojaus tavoitta myös vaikeimmat kolot ja hitsauspisteet, taaten huomattavasti tehokkaamman ja täydellisemmän suojan, toisin kuin voitelumassan tyyppiset suoja-aineet. Krownin tärkeimpiä etuja, kilpailijoihinsa verrattuna, on liikkuvien rakenneosien kuten ovenlukkojen, jarruletkujen, sähköantennien yms. käsittely. Voitelumassoilla tämä ei onnistu.
 

Voiko Krownin korroosiosuojakäsittelyä tehdä myös sade- ja lumikausina?

Krownin korroosiosuojakäsittelyn voi tehdä säästä riippumatta kaikkina vuodenaikoina.

 
Onko käsittely toistettava vuosittain?
 
Jotta autosi täydellinen suoja olisi taattua, suosittelemme korroosiosuojakäsittelyä kerran vuodessa tai vähintään kerran kahdessa vuodessa. Korroosiosuojan uusiminen kerran vuodessa on erityisen tärkeää varsinkin jos autosi ajomäärä ylittää 30 000 km vuodessa tai se on käytössä vaikeissa olosuhteissa. Yleisimpiä korroosio-ongelmiin johtavia syitä ovat tiesuola ja erilaiset kemikaalit.
 
Antaako Krown korroosiosuojalle takuun?
 
Kyllä. Krown antaa takuun sekä uusille että käytetyille autoille tehtyyn Krown korroosiosuojalle. Takaamme, että käsittelyn jälkeen autosi on suojattu sekä korroosion muodostumiselta että leviämiseltä eteenpäin. Takuun ehtona on ajoissa suoritettu täyskäsittely.